Flowe Easee2019 AVIA WEB 59 of 68 Flowe Easee2019 AVIA WEB 59 of 68

Stick ut på bostadsmarknaden!

Om din bostad eller förening har en färdig laddpunkt eller har förberett för laddpunkter kan du få mer för ditt hem vid försäljning. Läs varför nedan.

18. maj

Kari Svenneby-Opsahl

Lästid

Stick ut på bostadsmarknaden!

När du som bostadsägare ska sälja din bostad vill du såklart alltid sälja till högsta möjliga pris. Om din förening därför har planer på laddplatser kan den sticka ut på marknaden och möjliggöra ett större intresse. En färdiginstallerad laddpunkt kan till och med få en köpare att välja din bostad framför en annan.

Är det rättvist att alla ska få notan?

Bostadsföreningar och samfälligheter består ofta av både bilister och de utan bil. Därmed kan en eventuell investering i laddsystem tyckas onödig för de utan bil. Vem ska egentligen betala för den här anläggningen när inte alla ska använda den?

Det som ofta kan glömmas bort är att detta är permanenta investeringar som ska öka värdet på hela föreningen och därmed också lägenheterna. Det som gör det bra för individen bidrar även till ett mervärde för alla, och bostadsrättsföreningen kommer därmed att framstå som mer attraktiv än där sådana anläggningar inte finns.

Lätt för nästa ägare

Om föreningen inte installerat färdiga laddare för alla p-platser ska det vara enkelt för nästa ägare att kunna få tillgång till laddning.

Elbilsägare är en snabbt växande målgrupp

Elbilsägare är en snabbt växande målgrupp. En sådan investering ger alltså en omfattande värdeökning för byggnaden. Varje lägenhet får därmed ett högre försäljningspris. Köpare sållar snabbt bort bostäder som inte erbjuder parkering, och om det inte även ordnas för laddning kommer ännu fler kunder att falla bort.

Elfordon har kommit för att stanna och antalet elbilar ökar ständigt på våra vägar. Detta leder också till att behovet av laddning ökar. Myndigheterna arbetar aktivt med att fasa ut fossila fordon och det är därför klokt att ha en framtidsinriktad syn på elbilsladdning redan nu.

Vill du läsa mer?