Mode 3
Mode 3 är en beteckning för en fast laddstation där säkerhetsfunktioner, styrning och andra smarta lösningar är installerade i laddboxen.

Typ 2
Typ 2 är standardkontakten för normalladdning av en elbil i Europa. Denna kontakt stöder både 1-fas och 3-fas laddning och används i alla Mode 3 laddstationer samt de flesta nya elbilar. EU har beslutat att alla allmänt tillgängliga laddstationer ska erbjuda Mode 3-laddning med en typ 2-kontakt.
Typ 1
Typ 1 är en enklare kontaktvariant som används allt mindre i Europa. Denna stöder endast enfasladdning och är långsammare än typ 2.
Välja rätt laddkabel till din elbil.
Se till att välja rätt laddkabel till din elbil. Även om typ 2-kontakten är densamma, levereras själva kabeln i olika varianter. Skillnaderna är bland annat hur många ledare själva kabeln har, och hur mycket ström som kan skickas genom dessa. Vissa bilmodeller har en typ 1-kontakt och behöver då en kabel med typ 2 i ena änden och typ 1 i den andra.
Mode 2 - för nödladdning
För Mode 2-laddning monteras kontrollboxen på själva laddkabeln som sedan ansluts till ett vanligt uttag. Läge 2 används endast som reservlösning (nödladdning). Vanlig Mode 2-laddning vid en fast parkering är föremål för hårda krav och kräver i de flesta fall en uppgradering av elsystemet.
Hva er 1-fase og 3-fase?
1-faseinstallasjoner har én (TN) eller to (IT) strømførende ledere inn i sikringsskapet, mens 3-faseinstallasjoner har tre. Med et 3-faset inntak får en vesentlig mer strøm å bruke, sammenlignet med et énfaseinntak.
Den kanskje viktigste fordelen er at strømforbruket fordeles på flere faser. I stedet for å belaste både ledningsnett og hovedsikring opp mot maksgrensen, kan flere faser levere det samme strømtrykket uten å øke hvilepulsen.
Nätsystem och inbyggda laddare
Ett trefas TN-nätsystem, också det vanligaste i Sverige är det mest fördelaktiga man kan ha för att ladda en elbil. Det finns få begränsningar för hur mycket effekt du kan få installerad.
Har du ett trefas IT/TT-system är det inbyggd laddare för bilmodellen som avgör om du kan få fullt utnyttjande av alla faser eller inte. I dagsläget finns det ett begränsat antal bilar som stödjer detta, men utbudet blir bättre.

Easee fungerar i alla fallen.
En av de många fördelarna med Easees laddare är att du inte behöver tänka på vilket nätverkssystem, eller hur många faser du kan använda vid beställning. Laddrobotarna levereras fullt utrustade med anslutningsterminaler, mjukvara och säkerhetslösningar för alla scenarier. Oavsett om du är begränsad till ett 1-fas IT-nätverk eller kan leka i ett trefas TN-system är produkten densamma.
Laddstationen känner automatiskt av alla relevanta faktorer för ditt elnät och väljer den säkraste inställningen för dig. Som kund kan du manuellt välja en annan inställning om du vet att din bil klarar av mer än vad som automatiskt detekteras
Easees laddstation känner automatiskt av vilket nätverkssystem och hur många faser den är ansluten till.
Lastbalansering
Allt fler hushåll har två elbilar, och vill ha möjligheter att ladda båda eller fler än två samtidigt. Med Easee är det helt oproblematiskt att hitta en sådan lösning utan att lägga upp en extra krets. Här är det bara att sträcka en kabel från den första laddstationen i installationen till nästa, och koppla.
Om det redan finns en bil för laddning när du ansluter nästa kommer kraften automatiskt att fördelas jämnt mellan fordonen. Om det inte finns tillräckligt med ström för att fördela mellan fordonen kommer systemet att köa bilen tills det finns tillräckligt med ström tillgänglig.

Ge din huvudsäkring en paus
Vill du ha ännu mer kontroll över anläggningen? Easee Equalizer tar steget längre. Equalizern ansluts direkt till den smarta mätaren i din säkringsdosa och övervakar den totala förbrukningen i ditt hus. Denna information skickas trådlöst till laddstationen via Equalizerns inbyggda Easee Link och strömförsörjningen balanseras utifrån situationen.
Om du tvättar kläder medan middagen värms på och alla element i hemmet står på max - kommer laddningsroboten att dämpa effekt tills förbrukning i huset är lägre, så undviker man att huvudsäkringen går.