Flowe_Easee2019_AVIA_TRYKK-HIGHRES-38-of-68.jpg

09. november

Anne Sophie Bringsverd

Installera elbilsladdare – enkelt med Flowe

Att installera hemmaladdare ska vara både tryggt och lönsamt på sikt. Flowe hjälper dig med installationen av elbilsladdare, hela vägen från A till Ö. Vi har installerat över 5000 elbilsladdare i såväl privatbostäder, bostadsrättsföreningar och samfälligheter som på offentliga platser.

Här hittar du allt du behöver veta om installation av laddare till elbil.

Installation av elbilsladdare i bostadsrättsföreningar och samfälligheter – besiktning

Före installationen av elbilsladdare i bostadsrättsföreningen eller samfälligheten genomför vi en kostnadsfri besiktning. Det gör vi för att komma fram till vilken lösning som passar era behov bäst. När du har fyllt i besiktningsformuläret kontaktar vi dig för att bestämma en tid som passar dig. Besiktningen är inte bindande på något sätt.

Under besiktningen tittar vi på hur mycket ström ni har tillgång till och hur många laddpunkter som behövs. Tillsammans kommer vi fram till vad som passar er bäst. Under besiktningen svarar vi också på alla frågor du har om systemladdning.

Efter besiktningen får du en rekommenderad lösning och en prisoffert av oss. Vi levererar systemladdare från Easee, ett säkert och rättvist sätt att ladda för samfälligheter, kommersiella byggnader och större parkerings-anläggningar.

Installation av elbilsladdare – många möjligheter

Laddboxarna från Easee är enklare att installera. Med systemladdningen Easee Charge kan du ha upp till 101 laddboxar per krets. Laddsystemet anpassar sig automatiskt till alla typer av elnät och laddningsbara fordon.

Om man behöver fler eller färre laddplatser går det lätt att anpassa senare genom Easees unika bakpanelskoncept. De som inte behöver elbilsladdning i dag kan välja att förbereda sina platser för det. När behovet uppstår kan en laddbox beställas från vår webbutik. Monteringen fixar du enkelt själv på mindre än en minut.

Se demonstrationsvideo

Installation av hemmaladdare i fyra steg:

  1. Skapa infrastrukturen för laddning: Du behöver en kabel med strömförsörjning. Easee Charge stöder upp till 101 enheter per kabel.
  2. Förbered bakpanelen: Du väljer om du vill köpa en eller flera åt gången. Bakpanelerna monteras enkelt i infrastrukturen du redan har skapat.
  3. Anslut elektroniken: Chargeberry kallas elektroniken i systemet som fästs på bakpanelen. Denna kan du konfigurera genom att ansluta din telefon till det integrerade Wi-Fi-nätet.
  4. Bygg ut systemet: Om ni behöver fler laddpunkter kan ni montera fler bakpaneler i den befintliga infrastrukturen. Då behöver ni inte investera i någon montering.Med hjälp av vår app och webbportal har du full koll på laddsystemet. Vi tar hand om all support, service och fakturering.

Installation av elbilsladdare i privatbostad

Vakna, drick morgonkaffet och sätt dig i en fulladdad bil. Att ladda hemma är det mest praktiska för de flesta. Och en hemmaladdare är det mest effektiva sättet att ladda bilen hemma. Det är också det tryggaste sättet.

Easee Home är utvecklad i Norge och framtagen för nordiska förhållanden. Hemmaladdaren är intelligent, kraftfull och säker. Designen är smart och du kan välja den färg som passar din bostad bäst. När du ska installera en elbilsladdare hemma kan du enkelt beställa laddaren på vår webbplats.

Laddaren måste installeras av behörig elinstallatör. Elinstallatören hjälper dig med var laddaren bör placeras och hur mycket ström som krävs.

Flowe – leverantör av elbilsladdare

Vi på Flowe levererar marknadens smartaste laddsystem som är utvecklat, designat och tillverkat i Norge för nordiska förhållanden. Vi erbjuder besiktning och tar fram en skräddarsydd leverans utifrån dina önskemål och behov.

  1. Vi är en rikstäckande totalleverantör
  2. Beställ en icke förpliktigande besiktning och få professionell rådgivning
  3. Flowe erbjuder laddningssystem marknadens bästa priser
  4. Du har full koll på laddsystemet via vår app och webbportal
  5. Ingen administration för hanteringen, vi står för all support, service och fakturering
Hjemmelader