Flowe_Utvalg-NAF-Kampanje_Web-2-of-3.jpg

09. november

Anne Sophie Bringsverd

Hemmaladdare

Om du ska ladda elbilen hemma eller vid stugan finns det två sätt att göra det. Du kan antingen använda en vanlig stickkontakt, eller en laddbox. Många väljer den vanliga stickkontakten som redan finns i huset eller garaget. Men detta är egentligen bara en nödlösning. Att ladda en elbil med stickkontakt är nämligen inte särskilt effektivt. Det tar mycket längre tid innan bilen är fulladdad. Dessutom är det faktiskt olagligt att ladda med stickkontakt om inte uttaget är särskilt anpassat för laddning. Felaktig användning kan leda till att jordfelsbrytaren löser ut och i värsta fall orsaka brand.

Att investera i en laddbox är därför den tryggaste och bästa lösningen. Då kan du ladda säkert och med mycket högre effekt. Vår Easee Home-laddare är en stilren och kraftfull hemmaladdare byggd för framtiden. Den är utvecklad och tillverkad i Norge och ger dig hög säkerhet.

Smart lösning för framtiden

Hemmaladdare kan i huvudsak delas in i två kategorier: enkla laddboxar och smarta laddboxar. De enkla laddarna gör det de ska och ser till att din bil blir laddad. Tänker man lite mer långsiktigt kan det dock vara lönt att i stället fundera på en smart laddare. De har extrafunktioner som gör att du kan ladda mer effektivt och på ett smartare sätt.

Med Easee-appen har du alltid full koll på laddningen. I appen kan du se laddarens status och justera laddkraften eller planera en laddningssession. Då kan du ladda bilen när elen är som billigast.

Laddboxen från Easee Home är ansluten till internet via 4G. Du behöver alltså inte tänka på om Wi-Fi-täckningen når till garaget eller din parkeringsplats. Här har du full kontroll hela tiden.

Vilken laddbox passar hos mig?

Att installera en hemmaladdare är en långsiktig investering. Med en smart och kraftfull laddare som Easee Home har du en laddare som håller i många år framöver.

Hur snabbt en elbil laddas beror på laddarens effekt men också på vilken typ av fasanslutning den har. Easee Home är intelligent och anpassar sig till alla elbilar, strömstyrkor och elnät. Laddroboten upptäcker automatiskt om bilen stöder 3-fas eller inte, så du behöver inte själv fundera på vilka tekniska specifikationer bilen har.

Är ni flera i hushållet som har elbil? Då kan det vara bra att överväga möjligheten att ladda flera bilar samtidigt. Med Easee Home kan du ha upp till tre laddrobotar i samma krets. Alla bilarna kan laddas samtidigt och den tillgängliga strömmen fördelas mellan bilarna.

Kontakta oss i dag – vi hjälper gärna till!

Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dig.

Easee Home – kraftfull hemmaladdare

Vi levererar kompletta hemmaladdare från Easee Home. En stilren, kraftfull och smart hemmaladdare, byggd för framtiden.

Ladda elbilen med upp till 22 kW/110 km per timme. Easee är först i världen med att stödja 3-fas- laddning i isolerade nät (IT-nät), vilket ger upp till 50 % snabbare laddning än med andra hemmaladdare.

Laddboxen är 70 % mindre än konkurrenterna med liknande funktioner och väger bara 1,5 kg. Om du väljer en Easee Home skonar du miljön från 4 kg plast och koppar.

Ska boxen matcha bilen eller huset? Oavsett vilket du föredrar går det snabbt att byta ut kåpan till den färg du vill ha.

Easee Home