Flowe_lowres_1_200129_070037.jpg

09. november

Anne Sophie Bringsverd

Easee-systemladdning

Flowe levererar laddlösningar från Easee som har utvecklats, designats och tillverkats i Norge. Easee Charge är marknadens smartaste systemladdning som också möjliggör billigare laddning.

I samfälligheter, bostadsrättsföreningar eller andra typer av garageanläggningar finns det inte alltid eluttag som uppfyller kraven för att kunna ladda bilen med bara en stickkontakt. För att tillgodose dagens laddningsbehov är den bästa lösningen för de flesta att installera en gemensam laddlösning.


Easee Charge-systemladdning

Easee Charge har utvecklats speciellt för systemladdning för bostadsrättsföreningar, samfälligheter och andra typer parkeringsanläggningar där flera behöver ladda sina bilar samtidigt. Med smart teknik ser de superintelligenta laddrobotarna till att strömmen fördelas mellan bilarna på ett rättvist sätt. Easee Charge ersätter inte bara stickkontakten. Den ger dig också mer kraft, smartare styrning och högre säkerhet.

Allt fler garage- och parkeringsanläggningar kommer att behöva ha laddningsmöjligheter när elbilsbeståndet fortsätter att växa. Laddsystemet måste därför kunna garantera att den tillgängliga strömmen utnyttjas maximalt. Särskilt viktigt är det att kunna ladda på full effekt när elen är som billigast.

Med Easee Charge får du framtidsanpassad teknik som distribuerar tillgänglig effekt på bästa möjliga sätt. Om flera laddar sina bilar samtidigt kommer laddrobotarna att fördela strömmen automatiskt och dynamiskt mellan bilarna.


Full kraft med Easee Charge


Easee Charge garanterar full kraft och effekt. Laddrobotarna stöder laddning upp till 22 kW och kan ladda på både 1- och 3-fas. Den har en laddkontakt av Typ 2-standard. Billaddaren laddar så snabbt som möjligt med tillgänglig kapacitet och ger garanterat högsta laddningseffekt. Med Easee Charge laddar du upp till 10 gånger så snabbt som med en vanlig stickkontakt.

Med systemladdning från Easee Charge kan många ladda samtidigt. Du kan ha upp till 101 laddboxar per krets. Laddsystemet anpassar sig automatiskt till alla typer av elnät och laddningsbara fordon. Om det är fler bilar anslutna samtidigt än vad det finns ström för aktiveras automatiskt ett smart kösystem så att alla bilarna laddas i tur och ordning.

Tekniken i Easee Charge garanterar rättvis laddning och fördelning av kostnaderna. Exakt elförbrukning mäts av laddrobotens inbyggda elmätare. Om det är flera ägare till en laddstation kan man enkelt kontrollera varje enskild användares elförbrukning genom att registrera laddningen med en RFID-bricka eller via appen.

Flowe Easee2019 AVIA TRYKK HIGHRES 17 of 68

Liten men genial

Systemladdning genom Easee Charge är både smart och praktiskt. Laddroboten väger bara 1,5 kg. Jämfört med andra elbilsladdare med liknande funktioner är den 69 % mindre och lättare.

Den är inte bara platsbesparande, utan innebär också att miljön skonas från minst 4 kg koppar och plast per laddare som produceras.

Full koll på laddningen


Alla laddrobotarna från Easee är anslutna till internet via integrerat 4G. Ni behöver alltså inte tänka på Wi-Fi och internet i garaget så länge det finns 4G-täckning där. Det innebär också att den smarta laddroboten upprätthåller alla funktioner även när internet ligger nere.

Laddrobotarna uppdateras automatiskt och kontinuerligt med nya funktioner så att de alltid har den senaste programvaran. På så sätt kan du alltid vara säker på att du har en säker och framtidssäkrad produkt. Om det skulle uppstå problem får vi automatiskt ett meddelande om det så att felet kan åtgärdas och vi kan utföra proaktivt underhåll.

Via appen får du också full koll på elförbrukning och laddningsstatus, och på webbportalen kan du ladda ned detaljerade rapporter vid behov.

På Flowe kan vi skräddarsy er laddningsanläggning med Easee Charge – säg bara hur ni vill att den ska konfigureras. Ni kan bland annat

Easee Plug&Play

Ska ni installera elbilsladdare i en bostadsrättsförening eller samfällighet? Alla kör inte elbil än och behöver inte möjlighet till elbilsladdning just nu. För dem kan det kännas trist att tvingas betala för något de inte har någon nytta av än.

Easee har valt att lösa det här problemet med en smart bakpanel på sina laddare. Med Plug&Play-funktionen kan alla förbereda sin parkeringsplats för laddning till en rimlig kostnad. När behovet uppstår kan man köpa till laddboxen på nätet. Denna kan man montera själv utan hjälp av elektriker. Allt är gjort på mindre än en minut.

Så fungerar Easee Plug&Play:

Plug&Play

Flera skäl till att välja Easee Charge-systemladdning

Easee Charge från Flowe

Vi på Flowe levererar marknadens smartaste laddsystem med Easee Charge. Vi är en rikstäckande totalleverantör och skräddarsyr laddlösningar för dig. Hos oss kan du köpa Easee Charge till marknadens bästa priser.

BESTÄLL BESIKTNING

Beställ en icke förpliktigande besiktning i dag.