Flowe Easee2019 AVIA WEB 49 of 68 Flowe Easee2019 AVIA WEB 49 of 68

4 fällor att undvika när du väljer laddlösning för elbil

Undgå fallgroparna och gör ett klokt val med dessa fyra steg.

04. maj

Embla Bjoner

Lästid
Flowe Easee2019 AVIA WEB 54 of 68

1. Lås dig inte till ett elpris eller elleverantör

Många leverantörer av laddboxar säljer även el. På så sätt kan laddboxen verka billig, men pristillägget på elen äter upp den billiga prislappen på infrastrukturen över tid. Att kunna välja elleverantör gör därför stor skillnad för dina framtida kostnader.

FLOWE FOTO LOWRES 34 of 50

2. Investera i en laddbox designad för framtiden.

En laddbox ska hålla i många år så det är viktigt att välja en som kan uppdateras enkelt med en internetuppkoppling. Universalitet är en specifikation som laddboxen ska ha. Den ska passa alla typer av elbilar och klara alla nättyper och ström. Laddboxen ska inte kräva wi-fi för att fungera.

Heritage easee 2021 015 1800x1013

3. Grönt bidrag

Grönt bidrag är något som både företag och BRF:er som vill investera i laddlösningar för elbilar kan få. Det ansöks hos Naturskyddsföreningen och täcker alla kostnader, inklusive installation med upp till 50% och max 15 000 kronor per laddplats. Om grundinstallationen är dyr kan det alltså bli billigare för er att installera fler färdiga laddplatser samtidigt för att på så sätt täcka upp för den dyra infrastrukturen. Ansök här om bidraget hos naturskyddsföreningen.

16x9 00 01 08 15 Still002

4. Tänk långsiktigt vid installation.

Har ni flera hundra platser men är endast i behov av ett par stycken för tillfället? Titta över vilka leverantörer som levererar skalbara lösningar. En skalbar lösning gör det lättare att installera fler laddare när behovet väl uppstår och minskar kostnaden för er att utöka kapaciteten.

elbillading nybygg

Att välja leverantör är tidskrävande.

Med otaliga lösningar, priser och aktörer på marknaden kan valet verka lite hopplöst. Använd gärna denna lista när du fasar ut spelare för att hitta den bästa för dig och din organisation. Ju mer som utreds i förväg, desto mindre utmaningar uppstår efter färdigställandet av anläggningen.

Lycka till!